Zelený certifikát

SME ZODPOVEDNÍ A SPRÁVAME SA EKOLOGICKY

O tom, že sme zodpovední a správame sa ekologicky, svedčí aj ZELENÝ CERTIFIKÁT, ktorý sa nám podarilo tento rok získať za odovzdaný elektro odpad v podobe starých počítačov, tlačiarní a monitorov.

Certifikát nám udelila spoločnosť SEWA, a. s., ktorá je počtom členov – výrobcov elektrozariadení – najväčšou organizáciou zodpovednosti výrobcov na Slovensku.

Zber a triedenie elektro odpadu sú pre našu planétu a životné prostredie naozaj veľmi dôležité. Medzinárodný deň elektro odpadu, ktorý bol v polovici októbra nám pripomína, že jeho globálna produkcia neustále narastá. Objem elektro odpadu rastie rýchlejšie ako objem akéhokoľvek iného odpadu na svete. V roku 2019 sa vo svete vyprodukovalo rekordných 53,6 milióna ton elektro odpadu a iba 17,4% z neho bolo riadne recyklovaných.

Na Slovensku sa ročne vyzbiera približne až 30 000 ton. V roku 2019 vyprodukoval každý obyvateľ planéty 7,3 kilogramu elektro odpadu. Odhaduje sa, že celková svetová produkcia elektro odpadu v roku 2020 opäť narastie a prekročí hranicu 55 miliónov ton, čo predstavuje 7,5 kilogramu elektro odpadu vyprodukovaného jedným človekom.

Čísla sú naozaj hrozivé a my sme o to viac radi, že to našej spoločnosti AFINIS Group® nie je ľahostajné a spolupodieľame sa na ochrane životného prostredia a záchrane našej planéty.